ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Атентаторът на Тръмп действал сам със законна пушка

Предполагаемият стрелец на митинга на Доналд Тръмп е действал сам и е използвал законно купена полуавтоматична пушка тип AR при стрелбата по бившия президент на САЩ, предава OFFNews.

Това съобщиха на брифгинг служители на Федералното бюро за разследване (ФБР), цитирани от Ройтерс.

Кевин Рожек от ФБР в Пенсилвания уточни, че няма данни 20-годишният Томас Матю Крукс да е имал някакви проблеми с психичното здраве и че проучват хипотезата за потенциален акт на вътрешен тероризъм.

Разследването е в начален етап и засега не е установена връзка на заподозрения с дадена идеология. От ФБР подчертаха, че установяването на мотива за стрелбата е един от приоритетите им.

78-годишният Доналд Тръмп бе ранен в ухото при стрелба на митинг в Бътлър, щата Пенсилвания. Стрелецът произведе няколко изстрела, при които един от присъстващите на митинга беше убит, а още двама души бяха тежко ранени.

20-годишният Томас Матю Крукс от Бетел Парк, Пенсилвания, бе убит на място след като стреля по Тръмп.

Междувременно американският президентът Джо Байдън призова за успокояване на реториката, а Тръмп пристигна на четиридневен форум в Милуоки, на който се събират хиляди републиканци, за да го изберат официално за свой кандидат за президентските изборите през ноември.

Снимка: БТА/АП

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина